Пуйка с кисело зеле по карловски

25/04/2017
Албена Атанасова
отАлбена АтанасоваПомощник Готвач9282021
"Най-големият комплимент за готвача е гостите да си поръчат втора порция, а с това ястие, направо ще оближат и чиниите "
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо146
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре изчистената пуйка се нарязва на големи парчета, но без да се обезкостява. Парчетата се намазват с масло и се оставят да престоят така около един час.

Киселото зеле се нарязва на дребно и се задушава на тих огън, докато омекне.

Когато зелето омекне достатъчно се прибавят месото от пуйката, парченцата от сланина, червените
чушки, червеният и черният пипер, чубрицата и дафиновият лист.

Ястието се задушава на тих огън, докато омекнат зелето и месото. След това се залива със сгорещеното масло и се запича във фурна на 180 градуса докато пуешкото месо придобие кафява коричка.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар