Хрупкав домашен чипс с задушен чесън и копър

22/04/2017
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1354137413804
"Домашен чипс за приятели, с вкус и аромат, които повеляват да се запасите с доста бира "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 234
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите, измийте и нарежете на уред за рязане. Ако нямате такъв можете да използвате ренде за зеле или широка белачка за картофи.

В тенджера сипете повече олио или използвайте фритюрник. Загрейте и сложете от чипса толкова колкото да са облети с мазнината.

Пържете до хубав червен загар. Обелете чесъна и счукайте или смачкайте, сипете малко олио и съвсем малко вода колкото да се задуши, а не запържи.

Като свалите от котлона поръсете с копъра, готовия чипс поръсете с чесновото олио, по желание посолете с подправката и малко сол.подобни рецепти тук

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар