Курабийки с кисело мляко и пълнеж от сладко

22/04/2017
marcheva14  Мария Симеоно
отmarcheva14 Мария СимеоноГотвач36962627481
"Децата просто ги обожават, а и възрастните не им прощават "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции40 бр.
Сготви+1 точки
20 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 088
  • Преглеждания за месеца1217
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена20

Необходими Съставки

  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 500 г + 1 с.л.
  • захар - 6 с.л. ( допълнително кристална захар за овалване)
  • кисело мляко - 160 г
  • амонячна сода - 1 ч.л. непълна
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • сол
  • олио - 6 - 7 с.л. (по желание може и мас - 5 с.л.)
  • ванилия - 2 бр.
  • мармалад - от сини сливи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 180 градуса; Плоска тава покрита с хартия за печене

Двата вида сода се загасяват в киселото мляко, оставят се да шупнат. С тел се разбиват яйцата и захарта, добавя се киселото мляко, солта, и мазнината.

Разбърква се до хомогенна смес. Брашното се пресява и се добавя към млечната смес с дървена лъжица. Прибавя се и ванилията.

Когато започне да се образува топка тесто се изсипва върху плот и се измесва до меко и непелнещо тесто. Ако все още лепи се добавя и 1 с.л. брашно. Тестото се дели на 4 топки и всяка топка се оформя на фитил, който се нарязва на равни 10 бр. парченца.

Топчетата се оформят с ръце като се приплескват във формата на мекиче. В средата се поставя по 1 ч.л. мармалад, захлупва се въ форма на полумесец, като се прищипват краищата.

Овалват се в кристална захар. Подреждат се в тавата с разстояние между тях. Пече се на 180 градуса за около 18-20 мин.

Източник: Food for the Soulподобни рецепти тук

5 11
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

marcheva14  Мария Симеоно
Чудесни са се получили, Марияна.! Дали са със сладко от сливи или някакво друго изобщо няма значение. Това са едни непретенциозни курабийки.
0
0
Марияна Желева
Станаха много вкусни сладките.Правят се лесно.Въпреки че ги притиснах някои ми се отвориха.Следващият път ще ги притисна с вилица като вас(така се вижда на една от сладките).Сложих им сладко от праскови защото разполагах с такова, а не със сливи.Ще повторя и ще се получат по добре.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв