Руски Медовик по рецепта на баба

22/04/2017
РАГ
отРАГПомощник Готвач246711
"Не е важно коя баба е дала рецептата за Руски медовик, важното е, че е уникално вкусен "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 991
  • Преглеждания за месеца141
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Махаме етикета на кондензираното мляко и слагаме в съд и покриваме с вода. Загряваме водата и държим два и половина часа на тих огън. Много е важно нивото на водата да не пада под нивото на консервата, за да не експлоадира.

Смесваме така полученото дулче де лече с размекнато масло и разбъркваме с миксер на ниска скорост докато получим гладка сметанова течност. Прибираме в хладилник.

За да направим бисквитените медни блатове смесваме в купа захар, мед, яйца и меко масло.

Загряваме вода на котлона и поставяме купата със сместа върху съда с вода без тя да се докосва до водата. Бъркаме през цялото време докато не се разтопи захарта и сместа се втечни напълно. Отдръпваме от котлона и добавяме содата, оцета и солта. Разбъркваме добре. И накрая брашното.

Разделяме тестото на 6 пласта и разточваме до възможно най-тънко. Печем на 180 градуса в предварително загрята фурна за 15-тина минути (до златисто-кафяво). Още горещи ги разрязваме с кръгла форма.

За следващия крем в купа смесваме заквасена сметана, маскарпоне, ванилия и захар. Първия блат намазваме с крема от кондензирано мляко. Следващият с сметановия крем и така редуваме до последният блат. Най-отгоре и по стените мажем с "кондензирания" крем.

Наръсваме цялата торта със смлени на трохи бисквити. Прибираме в хладилник за минимум от 12 часа.

Сервираме полята с мед. Да Ви е сладко!подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар