Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница със сирене и яйца

Баница със сирене и яйца

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Баница със сирене и яйца1 / 2
20/05/2009
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
"Това е най-приготвяната баница и въпреки това всяка домакиня има своя рецепта за нея"

Необходими Продукти

  • брашно - 750 гр.
  • яйца - 3 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • масло - 125 гр.
  • сирене - 150 гр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От пресятото брашно отделете 1/2 чаша за ръсене.

Останалото изсипете в намазана с олио плитка тенджера. Направете кладенче в брашното и в него сложете олиото, оцета, солта и яйцето. Налейте 1 чаша хладка вода и замесете не много твърдо тесто. Месете, докато се образуват шупли, след което го оставете да престои на хладно 30 мин.

Разделете тестото на три части.

От всяка част накъсайте по 10 топчета. Всяко топче разточете на кора с големина на чаена чинийка. Слепете ги по 10 с полу разтопеното масло и ги сложете в хладилника, докато маслото замръзне.

Разточете първият лист от десет слепени корички според големината на тавата, в която ще печете баницата. Сложете го в намаслена тава, наръсете с масло, сложете от сиренето, смесено с яйцата, покрийте с втория лист и т. н.

Печете в предварително загрята фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
43
32
20
10
Дай твоята оценка: