Свинско с ориз и зеленчуци

22/04/2017
Карина Трендафилова
отКарина ТрендафиловаПомощник Готвач1136213831
"Привет, гладници! Това ястие е специално за вас "
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 432
  • Преглеждания за месеца155
  • Преглеждания за седмицата30
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото почистваме добре от ципите и нарязваме на малки хапки.

Нагорещяваме олио и запържваме месото до побеляване, после добавяме гореща вода или бульон - около 400-500 мл и оставаме да ври на слаб огън под капак за около час, час и половина, или до готовност на месото.

Тогава добавяме нарязаните на ситно лук и морков, граха (ако е замразен - оставаме да ври около 15 минути заедно с месото), царевицата и измития ориз. Прибавяме горещ бульон или вода - 3 ч.ч. Подправяме със сол, къри и черен пипер на вкус.

Изливаме в тава и печем в загрята фурна на 200 градуса до готовност на ориза. Преди да е извряла нацяло водата, вадим тавата от фурната, покриваме с вестник и хавлия, така оризът остава мек и сочен.

По желание при сервиране поднасяме със соев сос.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар