Калмар на скара за ценители

22/04/2017
"Ценители сме на морските деликатеси и още какви - веднага загряваме скарата!"
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо932
  • Преглеждания за месеца63
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • калмари - туба
  • марината
  • зехтин - 3 суп. лъжици
  • хималайска сол
  • чесън - 1 скилидка пресован
  • черен пипер - 1 щипка
  • червен пипер - 1 щипка
  • копър - няколко стръка накълцан на ситно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Калмарът се почиства от очите, ципите и се отстранява вътрешната кост. Пипалата са по-трудни за чистене, но пък са най-вкусни! Измива се добре.

По тубата се правят леки прорези с остър нож.

Смесваме съставките за маринатата (отделяме 1 лъжица от нея) и намазваме калмара хубаво. Оставяме поне 15 минути в маринатата и поставяме на загрятата скара.

Обръщаме да се изпече от всички страни до златисто. Не трябва да се препича, защото става жилав!

След изпичане, намазваме с отделената марината.

Гарнира се с с магданозено песто, лимонов сос и други ароматнии добавки по ваш вкус.подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар