Торта на тиган

22/04/2017
"Най-великото кулинарно изобретение - вкусна и страшно лесна за приготвяне торта на тиган "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции9
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 406
  • Преглеждания за месеца71
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • брашно - 380 г
  • захар - 200 г
  • заквасена сметана - 200 г
  • бакпулвер - 5 г
  • за крема
  • заквасена сметана - 600 г
  • пудра захар - 180 г
  • ванилена захар - 1 пакет
  • бисквити - натрошени за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От продуктите се омесва тесто. То се разделя на 8 топчета. Всяко се разточва на кора. Тя се дооформя на кръг с помощта на капак от тенджера - 22 см.

Кората се изпържва от двете страни, в малко олио и в керамичен тиган. Така се правят и останалите 7 топки.

Крем
Заквасената сметана се разбива леко със захарта и ванилията. Всяка кора се намазва с крема. Отгоре и отстрани също.

Тортата се украсява с натрошени на дребно меки бисквити. Върху тях може да се направят линии разтопен шоколад.подобни рецепти тук

5 6
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Таня Левенова
Тортата става лека и много вкусна но след 5-6 часа престояла в хладилник я разрежете.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв