Пияна яхнийка с пилешко

22/04/2017
"Чак пияна - не, но е толкова опияняващо вкусна, че задължително ще си сипете втора порция "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо183
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходяща тенджерка загрейте олиото и поставете вътре пилешките бутчета разрязани така, че да се отдели горно от долно. Запържете на бавен огън докато си пуснат мазнината и соковете.

През това време нарежете зеленчуците без картофите на средни парчета и прибавете в тенджерката да се задушат. Почистете картофите с четка без да ги белите. Всеки картоф разделете на четири половини и прибавете при останалите продукти.

Задушете докато зеленчуците поомекнат. Прибавете двете лъжици брашно като бъркате непрекъснато, след минута добавете и червения пипер.

Бъркайте една минута и залейте с виното. Прибавете същото количество вода /300мл./ и останалите подправки и оставете да къкри на бавен огън под капак докато месото започне само да се отделя от кокала.

От време на време поглеждайте соса и при необходимост доливайте по малко водичка. Сервирайте топло с пресен бял хляб.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар