Портокалови суфлета

22/04/2017
Мими А.
отМими А.Помощник Готвач2278245
"Вашите гости ще се влюбят в тези въздушни, ароматни изкушения, приготвени в истински портокалови кори "
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо127
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява до 200 градуса. Кората на единия портокал се настъргва, а сокът му се изцежда в купа.

Горната част на останалите портокали се отрязва (като капаче). С малък остър нож се минава около вътрешната част на кората и между портокаловите резени. Изваждаме портокаловата сърцевина с лъжичка и също с лъжичка издълбаваме много добре до кора.

От извадената портокалова вътрешност изцеждаме сока и го добавяме към вече изцедения от първия портокал. Трябва да получим около 300 мл сок.

В съд разтопяваме маслото на слаб огън и към него с енергично разбъркване сипваме брашното. Сваляме от котлона и добавяме портокаловия сок и захарта. Връщаме на котлона и варим до сгъстяване. Оставяме да изстине.

Издълбаните портокали увиваме във алуминиево фолио и поставяме в купички - купичките да са точно, колкото да се вкарат портокалите, без да мърдат. Нареждаме ги в тава за печене.

Разбиваме белтъците много добре до твърда пяна и смесваме с портокаловата смес.Веднага разпределяме готовата смес в портокаловите формички и слагаме в горещата фурна да се пекат. Печенето трябва да продължи 20-25 минути, като през това време фурната в никакъв случай не трябва да се отваря, за да не вкараме студен въздух.

Изпечените суфлета изваждаме веднага от купичките и сервираме поръсени с пудра захар. Вашите гости ще се влюбят в тези въздушни, ароматни изкушения.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар