Ориз с телешка кайма

22/04/2017
Мими А.
отМими А.Помощник Готвач2078237
"Тайната на това вкусно ястие е в подправките, но най-вече в любовта, с която е приготвено "
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо512
  • Преглеждания за месеца72
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • телешка кайма - 700 г
  • олио - 4 с.л.
  • лук - 2 глави - нарязани на ситно
  • чесън - 2 скилидки - счукани
  • джинджифил - пресен - настърган - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • къри - 1 с.л.
  • домати - 400 г от консерва
  • сол
  • черен пипер
  • ориз - за гарнитура
  • кориандър - за сервирането
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок тиган запържваме лука, чесъна и джинджифила за 3-4 минути на умерен огън и след това прибавяме кърито на прах. Пържим още 1-2 минути и добавяме каймата, докато покафенее.

Увеличаваме температурата и добавяме доматите и дафиновия лист. Разбъркваме хубаво и оставяме да къкри 45-50 минути, отместваме от котлона и изваждаме дафиновия лист.

Сваряваме бял ориз и го разпределяме в чинии за сервиране. Отгоре обилно поръсваме с черен пипер и по средата сипваме от кърито.

По желание може да се добави и кориандър.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар