Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Ориз с телешка кайма

Ориз с телешка кайма

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8382k1
Ориз с телешка кайма
Снимка: Анонимен
1 / 2
22/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Тайната на това вкусно ястие е в подправките, но най-вече в любовта, с която е приготвено"

Необходими Продукти

  • телешка кайма - 700 г
  • олио - 4 с.л.
  • лук - 2 глави - нарязани на ситно
  • чесън - 2 скилидки - счукани
  • джинджифил - пресен - настърган - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • къри - 1 с.л.
  • домати - 400 г от консерва
  • сол
  • черен пипер
  • ориз - за гарнитура
  • кориандър - за сервирането
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок тиган запържваме лука, чесъна и джинджифила за 3-4 минути на умерен огън и след това прибавяме кърито на прах. Пържим още 1-2 минути и добавяме каймата, докато покафенее.

Увеличаваме температурата и добавяме доматите и дафиновия лист. Разбъркваме хубаво и оставяме да къкри 45-50 минути, отместваме от котлона и изваждаме дафиновия лист.

Сваряваме бял ориз и го разпределяме в чинии за сервиране. Отгоре обилно поръсваме с черен пипер и по средата сипваме от кърито.

По желание може да се добави и кориандър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: