Малка питка роза със сирене и пресен лук

22/04/2017
Таня Левенова
отТаня ЛевеноваГотвач234653701
"Питката може да е малка, но е със сирене, а и най-важното е сърцето да е голямо "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо877
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесва се гладко и средно меко тесто. От него се оформят топки. Покриват се с найлон и се оставят да престоят 20 минути. От тях се точат кори и се изрязват кръгчета с форма-7 см в диаметър.

На всяко кръгче се поставя от плънката - прегъва се и краищата се затварят с вилица. За средата се прави кръг който се разрязва на 4 но не в средата.

В средата на това кръгче се поставя от плънката и 4 -те крайчета се събират и получената роза се подрежда в средата на тава /27 см/.

Около него се подреждат прегънатите кръгчета. Получава се голяма роза. Оформената питка престоява също за 20-30-минути, покрита и на топло. След това се намазва с жълтък, олио и прясно мляко. Изпича се за 40 мин на 180 градуса.подобни рецепти тук

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар