Овесен сладкиш с ябълки, фурми и орехи

22/04/2017
Мария Гулекова
отМария ГулековаПомощник Готвач40714101
"Парче сочен сладкиш с ябълки, фурми и орехи и чаша кафе - понякога така си представяме Рая "
Приготвяне30 мин.
Готвене70 мин.
Общо100 мин.
Порции14
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо24 596
  • Преглеждания за месеца113
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме ябълките добре и ги изчистваме от семенната им част. След това ги нарязваме на ситно. Изчистваме фурмите от костилките и ги нарязваме на малки парченца.

В подходящ съд разтопяваме маслото и прибавяме захарта и меда. Разбъркваме внимателно, докато захарта се разтопи напълно, след което добавяме нарязаните фурми.

След 3-4 минути към маслената смес прибавяме брашното, овесените ядки, бакпулвера, ситно нарязаните ябълки и лимоновият сок.

Разбъркваме всички съставки много добре и изсипваме сместа в кексова форма на дъното на която сме сложили хартия за печене.

Отгоре украсяваме с орехови ядки и печем в предварително загрята на 190 градуса фурна за около 30 мин. След това намаляваме градусите на 160 и печем още 10-12 минути.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар