Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Лимецова питка с хрупкава кора

Лимецова питка с хрупкава кора

Теодора  Иванова КаменоваТеодора Иванова Каменова
Помощник Готвач
534904181k1
Лимецова питка с хрупкава кора
Снимка: Теодора Иванова Каменова
1 / 4
22/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Когато хапвате от тази питка и не може да спрете, докато не я изядете, знаечи е приготвена по тази рецепта"

Необходими Продукти

  • брашно от лимец - 500 г
  • суха мая - 1 пакетче
  • кафява захар - 1 ч.л.
  • прясно мляко - 200 мл хладко
  • вода - 100 мл хладка
  • сол - щипка
  • зехтин - 1 - 2 с л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активирайте маята в съд с хладката вода, захарта и 1-2 с л брашно, изчакайте да шупне.

Пресейте внимателно брашното, то е по-едро смляно от пшеничното, и направете кладенче.

Изсипете шупналата мая, прясното мляко, щипката сол и замесете меко тесто, като използвате зехтина за оформянето на тестото на гладка топка. Оставете да втаса около 1 час.

Сложете в тава с незалепващо дъно или върху хартия за печене и направете тънка питка.

Оставете да почине още 30 минути и печете до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Страхотна и вкусна
05.01.2022 19:33