Агнешка дроб сарма по мамина рецепта

23/04/2017
Yuliya Kenderlievaот Yuliya KenderlievaНовак
"Рецепта от старите тефтери - вкус от детството "
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо228
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • агнешки комплект - 1 кг (черен и бял дроб)
  • ориз - 2 ч.ч.
  • пресен лук - 3 връзки
  • масло - 1/2 п.
  • черен пипер - 1 с.л.
  • джоджен - 1 с.л.
  • сол - 1/2 с.л.
  • вода - 4 ч.ч.
  • олио - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почиствате и нарязвате на кубчета агнешкия дроб и го сипвате в тава. Нарязвате пресния лук на ситно и го прибавяте при дроба.

Слагате ориза, сипвате водата, добавяте черния пипер, джоджена, солта и хубаво разбърквате, за да се овкуси равномерно.

Нарязвате маслото на парченца и го нареждате отгоре, сипвате олиото.

За да не изсъхва дроба хубаво запечатвате тавата с алуминиево фолио. Печете на 200 градуса за около час и половина. Може да поднесете с кисело мляко.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар