Веган пиле с ориз

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7785k1k3k11
Веган пиле с ориз
Снимка: Рая Андонова
2 / 4
23/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"От авторите на тоталния хит Фалшива шкембе чорба - най-новият кулинарен блокбастър - Веган пиле с ориз"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 1/2 ч.ч. сварен
  • тофу - около 170 г
  • сол
  • черен пипер
  • чесън - на прах
  • кимион
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Докато оризът се вари, се слагат сол (да се внимава, защото и тофуто ще е солено) и кимион. Когато се свари, се слага малко олио.

Намазнява се съвсем леко тиган и вътре се натрошава тофуто (ако е в саламура, се подсушава предварително с кухненска хартия), но на по-големи хапки, за да стане после като пилешко. Слагат се черен пипер, чесън на прах и ако не е солено тофуто, сол.

На средна степен * се включва котлонът и от време на време се разбърква докато покафенее хубаво отвсякъде. Накрая се оставя за още няколко минути на съвсем слаб котлон.

Когато пилешкото е готово, се прибавя при ориза и се разбърква.

* Не се усилва на много висока степен, защото тогава единствено ще покафенее бързо, но няма да придобие текстура подобна на пилешко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: