Мусака със сушени манатарки

23/04/2017
Албена Атанасова
отАлбена АтанасоваПомощник Готвач98122312
"Една шепа сушени манатарки ще придадат на тази мусака истински гурме вкус, не вярвате ли?"
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо576
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват, измиват и нарязват на малки парчета. Лукът се нарязва на ситно.

Морковът се нарязва също на малки кубчета. Сушените манатарки се измиват добре и се отцеждат.

Раздробявате каймата. В подходящ съд загрявате олиото, пускате лука и морковите. Задушавате ги заедно. Прибавяте раздробената кайма и запържвате докато каймата придобие леко запържен вид.

Прибавяте към всичко това картофите. Запържвате и тях леко. След това прибавяте солта, червения пипер, чубрицата и водата. Варите още 15 минути.

Всичко това слагате в подходяща тава. Прибавяте и манатарките. Разбърквате леко, за да потънат. Ако е необходимо доливате още малко вода. Печете на фурна около 160-180 градуса за 40 минути или докато картофите станат достатъчно меки.

Подготвяте заливката по следния начин: Заедно разбъркате до хомогенност яйцата, киселото мляко, прясното мляко, брашното и содата бикарбонат. Хомогенната смес разливате няколко минути преди да извадите готовото ястие от фурната.

След като заливката придобие изпечен вид, настъргвате най-отгоре кашкавала и връщате във вече изключената, но гореща фурна за да се разтопи кашкавалът.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар