Каубойски печен боб

23/04/2017
"Ако искате да се почувствате като истински каубой, не яхвайте коня, а хапвайте каубойски печен боб "
Приготвяне20 мин.
Готвене80 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 584
  • Преглеждания за месеца181
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • кайма - телешка 400 г
  • бекон - 200 г
  • боб - 3 кутии в доматен сос
  • лук - 1 глава
  • олио - 1 с.л
  • кафява захар - 1/4 ч.ч.
  • балсамов оцет - 2 с.л.
  • горчица - 2 с.л.
  • сос уорчестър - 2 с.л.
  • сол - на вкус (около 1 ч.л)
  • чесън на прах - 1 ч.л
  • червен пипер - 1 ч.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете лука и каймата в предварително загрятото олио на умерена температура, докато каймата стане на трохи и промени цвета си за около 15 мин.

Нарежете бекона на малки парченца и го добавете. Разбърквайте и гответе още около 5 мин. Изсипете боба в дълбока керамична тава за печене.

Смесете кафявата захар, балсамовия оцет, горчицата, соса уорчестър и останалите подправки. Разбъркайте хубаво, за да се смесят добре. Изсипете соса в боба.

Добавете каймата и бекона и отново разбъркайте. Поставете тавата във фурна и печете без да покривате за около 50-60 минути на 180 градуса.подобни рецепти тук

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

marcheva14  Мария Симеоно
Още една рецепта си пуснала, която много се харесва в моята кухня! Браво!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв