Веган луканка с цвекло

23/04/2017
Христилияна Личева
отХристилияна ЛичеваГотвач294903402
"Виното си е веган, сега вече може да го поднесете и с веган луканка "
Приготвяне15 мин.
Готвене180 мин.
Общо195 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 912
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • червено цвекло - 1 средно голяма глава
  • рас ел ханут - 10 г
  • слънчогледови семки - 150 г белени
  • сушени домати - 100 г
  • чубрица - 10 г
  • червен пипер - 5 г
  • пушен червен пипер - 5 г
  • хималайска сол - 1 равна ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сушените домати се накисват във вода за около 20-30 минути. Червеното цвекло се нарязва на парчета. След като сушените домати са се накиснали се вадят и се режат също на по-малки парчета.

След това нарязаните домати и цвекло се слагат в блендер и се смилат. След това към тух се прибавят и белените слънчогледови семки. След като цвеклото, доматите и семките са хубаво смляни и се е получило еднородна смес, се прибавят и подправките.

Сместа се размесва хубаво с ръце. След това сместа се разделя на две половини - всяка половина от сместа се оформя на луканка и се прехвърля в тава застлана с хартия за печене.

Готовата веган луканка се суши за няколко часа във фурната на 50 градуса, като вратата на фурната е леко отворена.

След това веган луканката се оставя за още няколко дена да изсъхне хубаво. Готовата луканка се обръща всеки ден.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар