Печени енчилади с телешка кайма и чоризо

23/04/2017
"Винаги сме в настроение за мексиканска кухня и студена бира, винаги "
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо602
  • Преглеждания за месеца51
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • зехтин - 1 с.л
  • лук - 1 малка глава
  • чесън - 1 скилидка
  • телешка кайма - 500 г
  • чоризо - 200 г
  • червен пипер - 1 с.л. пушен
  • кимион - 2 ч.л. смлян
  • риган - сух 1 ч.л
  • сол - 1 ч.л
  • пюре - доматено 2 с.л
  • домати - на кубчета 2 консерви от 400 г
  • боб - 1 консерва 400 г
  • тортили - 6 големи
  • чедър - настърган 100 г
  • моцарела - настъргана 120 г
  • пипер - черен 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина в тиган на умерено висока температура. Нарежете чоризото на малки парченца и го запържете в зехтина за около 2 мин. Намалете температурата и добавете нарязаните на дребно лук и чесън. Гответе още около 3 мин.

Добавете каймата, червения пипер, кимиона, риган и солта. Пържете като разбърквате и натискате, докато каймата стане на малки парченца и промени цвета си (около 15 мин.).

Добавете едната лъжица доматено пюре и едната консерва домати на кубчета. Гответе около 10 мин. Добавете боба и разбъркайте хубаво за да се смесят равномерно. Загрейте фурната на 180 градуса.

Напълнете тортилите със сместа от боб и кайма. Направете ги на рулца и ги поставете в тава за печене. Смесете останалото доматено пюре с доматите на кубчета от другата консерва.

Поръсете върху тортилите. Поръсете с настърганите моцарела и чедър. Печете във фурната на средно ниво около 15 минути до позлатяване.подобни рецепти тук

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

marcheva14  Мария Симеоно
Нина, здравей!
Разрешавам си да кача още две снимки към твоята прекрасна рецепта, разлика в съставките няма, освен , че съм ползвала черен боб. Благодаря!
0
0
marcheva14  Мария Симеоно
Нинче, това е една разкошна рецепта и аз много често я приготвям и с боб и с пиле. Много е вкусно! Но когато е приготвям с боб ползвам черен/червен такъв, пробвай, единственото което не добавям е Чоризо за сметка на много Пармезан и Моцарела. Чета си и преглъщам.
Поздрав!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв