Патешко филе на скара

08/05/2012
Анонимен
отАнонименДарт Вейдър9049295
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 747
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патешкото филе се почиства от тлъстинките и леко се нацепва с нож.

Хубаво се посолява и поръсва с черен пипер и се накисва в сока от двата портокала, коняка, бялото вино и 1 малка лъжичка мед.

Оставя се така за 4 часа в хладилник. Вади се и добре се отцежда за 1 час в гевгир.

Загрява се част от почистената патешка мазнина в тиган с наребрено дъно или с него се намават решетките на скарата.

Слага се отгоре патешкото да се запече от двете страни добре на не силно загряна скара.

Докато се пече се маже с четка с маринатата.подобни рецепти тук

5 3
4 2
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар