Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Салата от червено цвекло и рукола

Салата от червено цвекло и рукола

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8382k1
Салата от червено цвекло и рукола1 / 2
23/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • червено цвекло - 500 г
  • репички - 4 бр. нарязани
  • рукола - 100 г
  • портокали - 1 бр. обелен и нарязан
  • зехтин - 1 с.л.
  • ябълков оцет - 1 с.л.
  • пресен лук - 1 стрък - нарязан
  • сол - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Главите цвекло се измиват много добре и се пекат в загрята фурна за около 50 минути. Когато са готови се оставят да изстина и се обелват.

Цвеклото се нарязва на по- големи резени в голяма купа и към тях се прибавят всички останали продукти.

Разбърква се с леко подмятане и се сервира веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: