Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Млечна Баница»Класическа млечна баница с яйца

Класическа млечна баница с яйца

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Класическа млечна баница с яйца1 / 2
20/05/2009
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6-8
"Ако млечната баница беше музика, щеше да е лирична соната, написана от Моцарт"

Необходими Продукти

  • брашно - 350 гр.
  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 1 л.
  • вода - 1 ч.ч. .
  • сол - 1/2 ч.л.
  • масло - 250 гр.
  • захар - 200 гр.
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От брашното, водата и солта омесете тесто.

Оставете го да престои за малко и след това го разделете на топчета. Всяко топче разточете на тънка кора.

Намажете обилно всяка кора с разтопено масло и нарежете на ивици.

Намажете тавичката за печене с масло и в нея поставете тестените ивици. Поставете да се пекат на умерена фурна, докато станат златисти.

След това извадете от фурната и оставете да изстинат.

През това време в тенджера сипете прясното мляко и захарта. Оставете да заври и захарта да се стопи. Като се охлади леко, прибавете го към разбитите яйца и ванилията и изсипете сместа върху изстиналите кори.

Печете баницата на умерена фурна до сгъстяване на заливката.

Поднесете баницата топла, нарязана на квадратни парчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
51
42
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Николова
Николова
Снимката изобщо не отговаря на текста.
05.04.2013 14:48