Гуши по раковски

24/04/2017
РАГ
отРАГИноватор32713111
"Истинският майсторлък е да приготвиш постно ястие и да накараш всичките си гости да си оближат пръстите "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 519
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме праза на много ситно и запържваме в олио или зехтин. Добавяме ориза, почистен и измит. Пържим още 2-3 минути и доливаме две чаши вода. Овкусяваме с подправки.

Когато водата изври, снемаме от котлона.

Нарязваме зелевите листа на половина или ако са много големи - на три или четири.

Пълним всяко листо с плънка и завиваме прецизно. Подреждаме в тенджера и притискаме с чиния. Доливаме с вода и варим 20-30 минути.

Сервираме по желание със заквасена сметана или сос от червен пипер, запържен в олио.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!