Пици бомбички с бекон и моцарела

24/04/2017
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаИноватор303868253
"Атакуваме ви с неустоими пици бомбички, може да се оплачете, а може и да си хапнете "
Приготвяне60 мин.
Готвене70 мин.
Общо130 мин.
Порции16
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо477
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе тесто от посочените продукти или използвайте готово тесто за пица. Накъсайте го на еднакви топки (от горните продукти се получават между 16-20 топчета в зависимост от големината).

Пригответе соса Маринара, като загреете зехтина на умерена температура и запържите лука до омекване (около 8 мин.) Добавете доматеното пюре и разбъркайте хубаво. След 2-3 мин добавете доматения сос и подправките. Намалете температурата на котлона и оставете соса да къкри на бавен огън до сгъстяване (около 30 мин.)

Вземете едно парче от тестото и го разплескайте върху поръсена с брашно повърхност. Намажете го със сос Маринара (около 1 с.л.) като оставите празен ненамазан ръб. Поръсете малката пица с накъсани парченца бекон и моцарела. Намажете с мъничко вода празното ръбче тесто.

Оформете бохча като хванете ръбче тесто и след това сгънете като плисе и така въртете и сгъвайте, докато оформите бохча и затворите плънката вътре. Можете и просто да хванете не намазаните ръбчета и да ги залепите с въртеливи движения, като се придържате към основната форма - като бохча или бомбичка.

Поставете готовите бомбички в застлана с хартия за печене тава. Сипете зехтина в чаша и изсипете в него предвидените подправки. Намажете бомбичките с четка със зехтина. Вземете дървено шишче или клечка за зъби и боднете една малка дупка там, където се затварят краищата на тестото.

Запечете бомбичките в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 15 мин. Като станат златисти, ги извадете и ги намажете отново със зехтина с подправките. Върнете във фурната и печете още около 15 мин.подобни рецепти тук

5 6
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар