Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Мини Пици»Пици бомбички с бекон и моцарела

Пици бомбички с бекон и моцарела

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Пици бомбички с бекон и моцарела
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 6
05/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
130 мин.
Порции
16
"Атакуваме ви с неустоими пици бомбички, може да се оплачете, а може и да си хапнете"

Необходими Продукти

  • бекон - 100 г
  • моцарела - 100 г
  • зехтин - 6 с.л.
  • сол - на вкус
  • риган - 1 ч.л.
  • босилек - 1 ч.л.
  • сос Маринара
  • зехтин - 1 с.л.
  • доматен сос - 300 мл
  • чесън - на прах 1/2 ч.л.
  • лук - 1 малка глава
  • доматено пюре - 1 ч.л.
  • риган - 1 ч.л. сух
  • босилек - 1 ч.л. сух
  • сол - на вкус
  • захар - 1/2 ч.л.
  • тесто за пица
  • зехтин - 3 с.л.
  • брашно - бяло 600 г
  • вода - 330 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 2 ч.л.
  • мая - 1 ч.л. суха
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе тесто от посочените продукти или използвайте готово тесто за пица. Накъсайте го на еднакви топки (от горните продукти се получават между 16-20 топчета в зависимост от големината).

Пригответе соса Маринара, като загреете зехтина на умерена температура и запържите лука до омекване (около 8 мин.) Добавете доматеното пюре и разбъркайте хубаво. След 2-3 мин добавете доматения сос и подправките.

Намалете температурата на котлона и оставете соса да къкри на бавен огън до сгъстяване (около 30 мин.)

Вземете едно парче от тестото и го разплескайте върху поръсена с брашно повърхност.

Намажете го със сос Маринара (около 1 с.л.), като оставите празен ненамазан ръб. Поръсете малката пица с накъсани парченца бекон и моцарела. Намажете с мъничко вода празното ръбче тесто.

Оформете бохча като хванете ръбче тесто и след това сгънете като плисе и така въртете и сгъвайте, докато оформите бохча и затворите плънката вътре. Можете и просто да хванете не намазаните ръбчета и да ги залепите с въртеливи движения, като се придържате към основната форма - като бохча или бомбичка.

Поставете готовите бомбички в застлана с хартия за печене тава. Сипете зехтина в чаша и изсипете в него предвидените подправки. Намажете бомбичките с четка със зехтина.

Вземете дървено шишче или клечка за зъби и боднете една малка дупка там, където се затварят краищата на тестото.

Запечете мини пиците в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 15 мин. Като станат златисти, ги извадете и ги намажете отново със зехтина с подправките. Върнете във фурната и печете още около 15 мин.

Пиците бомбички с бекон и моцарела са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
56
41
30
20
10
Дай твоята оценка: