Пълнени гъби с овесени ядки

24/04/2017
Симеон Къневот Симеон КъневЧирак
"Овесените ядки са само за заблуда на противника, тези пълнени гъби са вълшебни, защото са с пастърма Наздраве!"
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо57
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако имате възможност да отделите бульон при обработката на месо, резултатът ще е по-добър, ако ли не, разтваряте кубче бульон във вода.

Овесените ядки се накисват в купичка, колкото да се покрият, а в останалата част от бульона се сваряват гъбките за около 10 минути.

Лукът се нарязва ситно, както и чесънът и пастърмата.

В тиган загряваме олиото и запържваме първо лука до леко покафеняване. Добавяме овесените ядки с водичката, а после - пастърмата и чесъна. Накрая се слага сметаната и се бърка няколко минутки до сгъстяване.

Слагаме в малка тавичка гъбите с отвора нагоре и ги пълним със сместа - остатъка разпределяме отстрани.

Топеното сирене разрязваме на квадратчета, с които да покрием гъбите, и запичаме за 5-6 минути.

Сервираме с картофено пюре или зеленчуци - въпрос на вкус и избор.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар