Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пълнени Гъби»Пълнени гъби с овесени ядки

Пълнени гъби с овесени ядки

Пълнени гъби с овесени ядки
Снимка: Симеон Христов Кънев
2 / 3
24/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Овесените ядки са само за заблуда на противника, тези пълнени гъби са вълшебни, защото са с пастърма Наздраве!"

Необходими Продукти

  • гъби - 10 шапки
  • лук - 1 глава, голяма
  • чесън - 2 скилидки
  • овесени ядки - 5 с.л.
  • пастърма - 30 - 50 г
  • сметана - 2 с.л.
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • топено сирене - 2 листчета
  • бульон - кубче месен или от сварено месо
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако имате възможност да отделите бульон при обработката на месо, резултатът ще е по-добър, ако ли не, разтваряте кубче бульон във вода.

Овесените ядки се накисват в купичка, колкото да се покрият, а в останалата част от бульона се сваряват гъбките за около 10 минути.

Лукът се нарязва ситно, както и чесънът и пастърмата.

В тиган загряваме олиото и запържваме първо лука до леко покафеняване. Добавяме овесените ядки с водичката, а после - пастърмата и чесъна. Накрая се слага сметаната и се бърка няколко минутки до сгъстяване.

Слагаме в малка тавичка гъбите с отвора нагоре и ги пълним със сместа - остатъка разпределяме отстрани.

Топеното сирене разрязваме на квадратчета, с които да покрием гъбите, и запичаме за 5-6 минути.

Сервираме с картофено пюре или зеленчуци - въпрос на вкус и избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: