Бухти без яйца със сирене

24/04/2017
Мария Симова
отМария СимоваИноватор496344922
"За приготвянето на вкусни бухти не ви трябват яйца и сирене, а само много мерак "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции20 бр.
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 015
  • Преглеждания за месеца590
  • Преглеждания за седмицата48
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • брашно – 450 г
  • кисело мляко – 200 г
  • сода бикарбонат – 1 ч.л. равна
  • сол - 1 ч.л. равна
  • захар – 3 с.л. равни
  • оцет – 1 с.л.
  • ракия – 1 с.л.
  • сирене – 150 г настъргано
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете меко тесто с продуктите за него, като ги прибавяте по реда, по който е изписан по-горе. Завийте тестото със стречфолио и оставете за 20 минути да почине (отпусне).

През това време поръсете леко плота, върху който ще точите тестото с брашно. Пригответе си две чаши с размери на отвора им 8 см едната, а другата - 4 см. Налейте олио в тигана и го загрейте на слаб огън.

Разточете тестото на кора с дебелина 1 см, изрежете кръгове първо с голямата чаша, а после вътре в кръга с малката чаша. Получавате бухти с формата на геврек и кръгли бухти.

Изпържете двете форми бухти до желания от вас цвят, останалото тесто премесвате и изрязвате по същия начин. Готовите бухти редите върху кухненска хартия, за да премахнете излишната мазнина.

Сервирайте поръсени с пудра захар или любимото ви сладко или просто ей така с чаша айран, прясно или кисело мляко.

Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар