Огретен с тиквички и топено сирене

24/04/2017
Невена Блажева Иванова
отНевена Блажева ИвановаПомощник Готвач13852499
"Огретен - префектното предложение за вкусен обяд или вечеря "
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 732
  • Преглеждания за месеца82
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките обелете и нарежете на кубчета. Запържете ги в сгорещено олио до полуготовност. Извадете, отцедете и сложете в дълбока купа. Прибавете към тях изварата и нарязаните на малки парченца топено сирене. Посолете и овкусете с пипера, чесъна, индийското орехче. Нарежете на ситно копъра и прибавете към сместа.

В друга купа разбийте яйцата. Прибавете към тях млякото и брашното. Разбъркайте добре /ако е необходимо, използвайте миксер, за да не се получат бучки от брашното/.

Бучката краве масло разтопете във фурната и размажете добре по цялото дъно и стените. Оставете фурната включена. Изсипете сместа с тиквичките и изварата в тавичката, загладете и изсипете отгоре млечно-яйчената смес. Разклатете тавичката, за да се смесят добре продуктите.

Отгоре наредете нарязаните на шайби парчета домат и сложете в загрятата фурна да се пече около 25-30 мин. Извадете огретена, поръсете с настъргания кашкавал и допечете още 10 мин до запичане на кашкавала.

Нарежете на квадрати, след като леко се охлади, поднесете със ситно нарязан пресен чесън.

Огретенът може да се консумира както топъл, така и студен.

Вкусно да ви е!подобни рецепти тук

5 9
4 1
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар