Супа от пуешко с домати и просо

24/04/2017
Sevdalina Irikovaот Sevdalina IrikovaЧирак
"Богата и много вкусна супа, която сме сигурни, че ще бъде желан гост на всяка трапеза "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо39
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Просото и зелените подправки обогатяват тази гъста супа, а готвенето на тих огън позволява на зеленчуците да запазят цвета и формата си.

Загряваме зехтина в голяма тенджера и задушаваме в нея късчетата пуешко за 5 минути, като леко разбъркваме.

Добавяме целината, морковите, лука, доматите, бульона, просото, майораната и мащерката.

Посоляваме и поръсваме с черния пипер. След завиране на супата намаляваме котлона. Варим на много тих огън 50-60 минути или до омекване на зеленчуците и просото.

Добавяме магданоза и по желание - сос Табаско*

Поднасяме ястието топло с крекери.

*Няколко капки сос Табаско допринасят за пикантността, без да нарушават финия вкусов баланс на супата.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар