Зелен фасул по португалски

24/04/2017
Sevdalina Irikovaот Sevdalina IrikovaЧирак
"Не се притеснявайте, няма да ви караме да ядете само зелен фасул, в тази рецепта има и ароматни наденички "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо141
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • кромид лук - 1 бр. голяма глава
  • червена пиперка - 1бр.
  • чесън - 2 бр. скилидки
  • зехтин - 2 с.л.
  • домати - 400 г консерва
  • моркови - 2 бр.
  • картофи - 200 г
  • пеперони - 50 г *
  • зелен фасул - 300 г консервиран + 200 мл от течността му
  • шунка - 200 г
  • царевично брашно - 1 с.л.
  • стафиди - 3 с.л.
  • вода - 3 с.л.
  • черен пипер - 1 к.л. смлян
  • червен пипер - 1 к.л. лют
  • сол - 1 ч.л.
  • джоджан - за украса
  • заквасена сметана - за гарниране на порцията
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме лука, пиперката, чесъна и зехтина в подходящ съд. Похлупваме и оставяме на пълна мощност за 3 минути, като разбъркваме непрекъснато.

Добавяме бульона, доматите, морковите и картофите, нарязани на ситни зарчета. Готвим 10 минути на силен огън, докато зеленчуците омекнат.

Сипваме пеперони, фасула и шунката, нарязана на ситни зарчета, и оставяме да къкри на слаб огън до готовност и до изпаряване на водата.

Смесваме царевичното брашно, размито в студената вода, и го изливаме в ястието. Добавяме черния пипер, лютивия пипер и солта.

Готвим още 3 минути, като разбъркваме енергично, докато ястието се сгъсти, и започне да завира.

Сервираме с клонче джоджан и гарнираме с лъжица сметана.

*Ако не откриете италианските суровопушени наденички пеперони, може да ги замените с чоризо или друга наденичка с аромат на чесън.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар