Леща с кафяв ориз и подправки

24/04/2017
Sevdalina Irikovaот Sevdalina IrikovaЧирак
"Искате ли да опитате нещо наистина вкусна, ароматно и безмесно - потърсете го при нас "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо123
  • Преглеждания за месеца55
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме зехтина в подходящ съд за готвене с дебело дъно. Запържваме нарязаният на колелца зелен лук, чесъна, морковите и гъбите.

Добавяме лещата, ориза, солта и подправките - кориандър, кимион, куркума. Наливаме зеленчуковия бульон и оставяме да заври.

Намаляваме котлона и оставяме да къкри 30-35 минути, докато оризът и лещата се сварят, прибавяме сусама.

Гарнираме с чубрицата и лютия пипер.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар