Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Леща с кафяв ориз и подправки

Леща с кафяв ориз и подправки

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8967k3k4k1
Леща с кафяв ориз и подправки
Снимка: Sevdalina Irikova
2 / 3
24/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Искате ли да опитате нещо наистина вкусна, ароматно и безмесно - потърсете го при нас"

Необходими Продукти

  • зехтин - 3 - 4 с.л.
  • зелен лук - 6 стръка
  • чесън - 5 бр. скилидки
  • моркови - 3 бр.
  • гъби - 100 г пресни
  • зелена леща - 300 г
  • кафяв ориз - 100 г дългозърнест
  • зеленчуков бульон - 1 литър
  • сол - 1 ч.л.
  • кориандър - 1 к.л. смлян
  • кимион - 1 к.л. смлян
  • куркума - 1 к.л.
  • сусам - 2 с.л.
  • лют пипер - добавих и чубрица за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме зехтина в подходящ съд за готвене с дебело дъно. Запържваме нарязаният на колелца зелен лук, чесъна, морковите и гъбите.

Добавяме лещата, ориза, солта и подправките - кориандър, кимион, куркума. Наливаме зеленчуковия бульон и оставяме да заври.

Намаляваме котлона и оставяме да къкри 30-35 минути, докато оризът и лещата се сварят, прибавяме сусама.

Гарнираме с чубрицата и лютия пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
52
40
30
20
11
Дай твоята оценка: