Троен крем шоко-кафе

24/04/2017
Мими А.от Мими А.Чирак
"Един слой защото обичате сладко, един, защото човек трябва да си угажда, и един за разкош "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо104
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесваме 4 с.л. прясно мляко с нишестето и захарта.

Разбиваме жълтъците много добре на гъст крем Прибавяме ги към млякото и разбъркваме.

Сипваме сместа в тенджера, която поставяме в друга по-голяма тенджера на котлона и започваме да варим на бавен огън, докато сместа се сгъсти.

Отместваме от огъня и разделяме крема на 2 равни части. В едната част сипваме какаото, а в другата - разтворимото кафе. Разбъркваме двата крема, докато получат равномерно оцветяване. Покриваме двата съда и оставяме кремовете за 20 минути.

През това време разбиваме сметаната заедно с останалото мляко на пухкав средно гъст крем.

Когато кремовете са поизстинали, прибавяме към тях по равни количества от сметаната и разбъркваме внимателно, за да се запази възможно най-пухкава консистенция.

Разпределяме в стъклени чашки първо един слой от какаовия крем и прибираме чашките в хладилник, за да стегне малко.

Изваждаме чашките и върху какаовия крем разпределяме слой крем-кафе. Отново прибираме в хладилник.

Непосредствено преди поднасяне украсяваме със сметана на спрей и забождаме бисквитки, вафлички или пурички по желание.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар