Пилешки пържоли в ароматна марината

24/04/2017
Биляна
отБилянаГотвач1373191811
"Майсторите знаят - за перфектни резултати на скарата, трябва да сложите точната марината "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 683
  • Преглеждания за месеца750
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото филе се прави на пържолки и всяка се начуква хубаво. Подреждат се в дълбока купа.

В друг съд се излива бялото вино и към него се добавят подправките.

Розмаринът и босилекът се оставят на клончетата и се потапят във виното.

Скилидките чесън се пресоват или нарязват на много ситно. Лютият червен пипер и солта са според индивидуалният вкус на всеки.

Накрая се добавя и зехтинът и всичко се разбърква. С тази марината се заливат пържолите, като трябва да ги покрива с около един пръст.

Хубаво е пържолите да се разбъркат в маринатата. Купата се покрива с домакинско фолио и престоява в хладилник поне 5- 6 часа.

Колкото повече стоят в пържолите, толкова по-крехки и ароматни стават. След като се извадят от маринатата, се пекат до готовност на силно загрята скара или грил тиган.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар