Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържоли»Пържоли с кашкавалена коричка

Пържоли с кашкавалена коричка

magi yordanovamagi yordanova
Новак
9941222k
Пържоли с кашкавалена коричка1 / 2
11/05/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • свински бут - 1.5 кг.
  • кашкавал - 150 гр.
  • сол
  • соев сос - 4 - 5 с.л.
  • олио
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се измива и нарязва на парчета, дебели 1 см. Начуква се леко и се овкусява със сол и соев сос.

Пържолите се слагат в тава, поръсват се с олио. Добавя се една чаша вода и тавата се покрива с алуминиево фолио.

Пекат се за около един час на 200С. После фолиото се маха и месото се допича докато хване коричка.

Кашкавалът се настъргва на едро ренде и се слага върху пържолите. Поръсват се с чубрица и се запичат до зачервяване.

Сервират се с гарнитура според сезона. Получават се около 6 порции.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
52
43
30
20
10
Дай твоята оценка: