Зелена баница по Царевски

24/04/2017
Sevdalina Irikovaот Sevdalina IrikovaЧирак
"Тефтерът на баба е истинска съкровищница с рецепти, затова често-често го отваряме. А това е поредният шедьовър със зелена плънка "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо133
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и почистваме зелените продукти.

Лукът нарязваме на ситно, като първо изсипваме бялата част в по-дълбока тенджера. Задушаваме го в мазнината, след което прибавяме зелената част от растението заедно с нарязаните на едро лапад и коприва. Оставяме на бавен огън без капак и при продължително разбъркване, докато се изпари водата и остане на мазнина. Посоляваме на вкус и добавяме джоджена, нарязан на ситно.

След като плънката изстине, в отделен съд разбиваме едно по едно яйцата и ги прибавяме към задушената смес. Плънката ни е готова.

В правоъгълна тава постиламе хартия за печене, която леко намасляваме. Вземаме по две от корите, разстиламе от сместа, прищипваме в края, за да не изтече плънката, и завиваме на руло.

Така нареждаме пуричките една до друга /при мен 8 бр./. С последната кора покривам вместо с фолио. Пека в умерена фурна на 180 градуса до зачервяване. След като я изкарате от фурната, я поръсвате с прясно мляко.

Покривате с кърпа, за да омекне и да се задуши.

По желание можете да добавите и сирене. Аз следвам рецептата от моята баба, която често я приготвяше напролет.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар