Домати, пълнени с катък

09/05/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър9049295
"От всички вкусни предястия с домати, този ни е най-любим. Опитайте и ще разберете защо "
Приготвяне20 мин.
Готвене8 мин.
Общо28 мин.
Порции4 бр.
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо34 461
  • Преглеждания за месеца3602
  • Преглеждания за седмицата748
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • домати - 4 броя, средно големи
  • катък - около 300 - 350 г
  • майонеза - 2 с.л.
  • кашкавал - около 150 г
  • маслини - за украса
  • сол
  • черен пипер - прясно смлян
  • яйца - 3 - 4 твърдо сварени
  • копър - няколко стръкчета накълцан или магданоз
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте доматите, отрежете им капаче и ги издълбайте от семестата част.

Оставете ги леко да се отцедят и през това време разбийте катъка с майонезата и зехтина.

Добавете всички подправки със сол на вкус, а накрая объркайте с настъргания кашкавал и натрошените яйца.

Напълнете доматите с тази смес, а отгоре украсете със стръкчета магданоз и маслина.

Изрежете малки лентички от капачетата и сложете по една до маслините на доматите, пълнени с катък така, че да прилича на дръжка.

Поднесете веднага върху канапе от лист маруля.подобни рецепти тук

5 7
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

maria
maria
03.04.2015 21:24
много вкусни стават!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв