Супа от заешки дреболии

09/05/2012
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо9 052
  • Преглеждания за месеца140
  • Преглеждания за седмицата36
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • заешко месо - дреболиите на 1 заек
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 брой
  • моркови - 1 брой
  • пащърнак - 1 неголям корен
  • сол
  • черен пипер - 10 зърна
  • карамфил - 3 - 4 зърна
  • люти чушки - 1 брой, по желание
  • ориз - 2 шепи
  • за застройката
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 1 брой
  • магданоз - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заешките дреболии се слагат да се варят в 1, 5 л вода. Щом са полуготови се вадят и се накълцват ситно.

Връщат се в бульона с тенджерата на котлона и се добавят накълцаните ситно лук, пащърнак и морков.
По желание се добавя люта чушка.

Прибавят се зърната черен пипер и карамфила. При нужда се долива още малко гореща вода.

Оставя се да покъкри за 15-20 минути и се овкусява със сол, като последните 10 минути се добавя 1-2 шепи ориз.

Супата от заешки дреболии се дърпа от котлона и след малко се застройва с разбитото кисело мляко с яйцето.

Вадят се зърната карамфил и черен пипер. Поръсва се пресен накълцан магданоз.подобни рецепти тук

5 5
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Вени
Вени
23.09.2012 14:27
Може накрая да се добави и малко краве масло за още по-хубав аромат. Става просто чудесна супичка!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв