Свински котлети с картофи, задушени в тъмна бира

24/04/2017
"Когато дори и месото е приготвено с бира, как да не го хапнеш с удоволствие .... и още бира, разбира се "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо820
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свински котлети - 4 бр.
  • морков - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • целина - 1 ч.л. настъргана
  • олио - 4 с.л.
  • масло - 50 г
  • сол - 1 к.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • куркума - 1 к.л.
  • магданоз - 1 к.л. сух
  • мащерка - 1 к.л.
  • бира - 300 мл тъмна
  • вода - 200 мл
  • картофи - 800 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте котлетите и ги посолете. Подредете ги в тавичка и ги поръсете с подправките. Оставете ги да престоят така около 1 час.

Нарежете моркова на много дребни кубчета, лука - на ивички, а целината рендосайте на ренде.

Така приготвените зеленчуци разпределете върху котлетите, а след това добавете олиото, маслото, бирата и топла водата.

Покрийте тавичката с фолио и я сложете в загрята фурна на 200 градуса за около 80 минути.

Обелете картофите и ги нарежете на ивици по дължина. Посолете ги.

Извадете тавичката, махнете фолиото, обърнете котлетите и разпределете картофите между тях.

Ако е необходимо, долейте още малко топла вода и върнете тавичката във фурната, този път без фолиото.

Намалете температурата на 180 градуса и печете още около 40 минути до готовност на картофките.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар