Свински котлети с картофи, задушени в тъмна бира

24/04/2017
Гергана  Георгиеваот Гергана ГеоргиеваИноватор 1x
"Когато дори и месото е приготвено с бира, как да не го хапнеш с удоволствие .... и още бира, разбира се "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо323
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4,7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте котлетите и ги посолете. Подредете ги в тавичка и ги поръсете с подправките. Оставете ги да престоят така около 1 час.

Нарежете моркова на много дребни кубчета, лука - на ивички, а целината рендосайте на ренде.

Така приготвените зеленчуци разпределете върху котлетите, а след това добавете олиото, маслото, бирата и топла водата.

Покрийте тавичката с фолио и я сложете в загрята фурна на 200 градуса за около 80 минути.

Обелете картофите и ги нарежете на ивици по дължина. Посолете ги.

Извадете тавичката, махнете фолиото, обърнете котлетите и разпределете картофите между тях.

Ако е необходимо, долейте още малко топла вода и върнете тавичката във фурната, този път без фолиото.

Намалете температурата на 180 градуса и печете още около 40 минути до готовност на картофките.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар