Агнешко с ароматни зеленчуци

24/04/2017
"Един от шедьоврите на класическата Българска кухня ще намери достойно място и на вашата трапеза "
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 026
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • Агнешко месо - 3 порции
  • Картофи - 6 бр. средни
  • печурки - 3 бр. големи гъби пресни
  • Масло - 50 г
  • моркови - 2 бр. средни
  • сол
  • магданоз - пресен
  • черен пипер
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете агнешкото месо предварително почти до готовност.

Почистете, нарежете и поставете в тава зеленчуците, като нарежете маслото на парченца и поръсите със сухите подправки.

Може да сложите и малко вода, ако искате да са по-сочни.

Печете на умерена фурна и когато станат почти готови, сложете в тавата при тях и агнешкото месо, за да се запече и за да се смесят ароматите.

При поднасянето сложете парченца от всички зеленчуци към порцията и поръсете с пресния магданоз.подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар