Сиропирана Шоколадка

24/04/2017
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваПомощник Готвач1412031005
"Звучи ли ви като вълшебно заклинание за вкусен десерт?"
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 676
  • Преглеждания за месеца684
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Разбийте яйцето със захарта и прибавете киселото мляко, ванилията, олиото и какаото, като не спирате да разбивате до получаване на хомогенна смес;

2. Пресейте брашното с бакпулвера и постепенно го прибавяйте към сместа, като разбърквате леко с лъжица;

3. Изсипете сместа в подходяща тавичка, предварително намаслена, и печете на 180 градуса в предварително загрята фурна за около 30 минути (моята тавичка е с размер 24/16, но ако вашата е по-широка, сладкишът би станал по-тънък и времето за печене би било по-малко, проверявайте с клечка след 20-тата минута).

4. Готовия сладкиш оставете да се охлади и пригответе сиропа, като първо разтопите маслото на слаб огън заедно с млякото и захарта и след това добавите какаото и ванилията, разбърквайки добре. Варете до леко сгъстяване и залейте охладения сладкиш;

5. След като леко поизстине, в малък съд стопете маслото за кувертюра (25 г) заедно с лъжичката мляко, на много слаб огън. Натрошете вътре белия шоколад и щом и той се разтопи, разпределете върху сладкиша на тънка струйка, образувайки фигурки или просто лентички, за да може красиво да се прелеят черния с белия шоколад.

6. Покрийте с чиста кърпа и оставете да престои поне 1 час. След това консумирайте с удоволствие :).подобни рецепти тук

5 12
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Теодора Иванова Каменова
Ето я и моята сиропирана шоколадка,божествено вкесна, много Ви благодаря за тази рецепта
2
0
Йорданка Ковачева
За тези, които са решили да приготвят този вълшебен сладкиш, искам да дам едно мъничко пояснение, което съм пропуснала в рецептата.
Преди да се сиропира сладкиша е добре да се нареже предварително, за да поеме по -добре от сиропа!
:)
3
0
Теодора Иванова Каменова
Ето на такъв сладкиш не мога да устоя.Мисля, че първото нещо, с което ще се захвана в събота, ще е приготвянето му
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв