Мекици с лимец и семена

25/04/2017
ГЕРГАНА ЯНКОВА
отГЕРГАНА ЯНКОВАГотвач2382837322
"Разчупете традицията с едни по-хрупкави и здравословни мекици "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции11
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо439
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • брашно - 2 1/2 ч.ч.
  • брашно от лимец - 1 ч.ч.
  • олио - 4 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 к.л.
  • мая - 1/2 кубче
  • кисело мляко - 5 с.л.
  • яйце - 1 бр
  • семена - 1/2 к.ч. /сусам, маково семе, ленено семе, тиквени семки/
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в малко вода заедно със захарта и 3 с.л. брашно. Оставете настрани да шупне.

В по-голям съд направете кладенче от двата вида брашно. Добавете солта, киселото мляко, яйцето, олиото и постепенно прибавете маята.

Замесвайки тестото постепенно добавете и накиснатите във вода предварително семена. Замесеното тесто трябва да е меко и еластично.

Оставете за около 20-30 минути да втаса. Разделете на малки топки. Разстелете топките и изпържете в загрята мазнина.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар