Пресни картофи по провансалски

25/04/2017
marcheva14  Мария Симеоно
отmarcheva14 Мария СимеоноГотвач37963027671
"Наистина ли си мислите, че това са просто обикновени картофи? Това е уникално кулинарно изкушение "
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо534
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се измиват, разполовяват и се слагат в тавичка. Чесънът се наситнява, а чушките и лукът се нарязват на ивички.

Маслините се почистват от костилките, а чери доматите се нарязват на половинки по дължина.

В купа се смесват лукът, нарязаните чушки, чесънът, провансалската подправка, лимоновият сок, сол и черен пипер.

Изсипват се при картофите и се разбърква много добре. Залива се със зехтин и се пече на 180 градуса за около 45 минути.

Изваждат се от фурната и се добавят маслините и доматките и се запича за още около 10 минути. Изваждат се и се поръсват с пресен лук и магданоз.

Сервира се със зелена салата.

Източник: Кулинариум

Разкошна лека френска рецепта, за една лека вечеря, за малко пречистване след тежките великденски празници.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар