Шоко палачинки с богат пънеж

25/04/2017
Мими А.
отМими А.Чирак2058236
"Ако една сутрин отворим очи и някой е приготвил такива вкусни шоко палачинки, значи сме в Рая "
Приготвяне25 мин.
Готвене15 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо129
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме много хубаво нишестето и какаото. Разбиваме яйцата със захарта и солта, и добавяме нишестето и какаото към тях. Разтопяваме маслото и половината от него добавяме към сместа. Добавяме и настъргания шоколад. Разбъркваме. Прибираме сместа, покрита с фолио за около 1 час в хладилник.

През това време приготвяме крема. В тенджера затопляме млякото и към него прибавяме ванилията. В купа разбиваме жълтъците със захарта и към тях добавяме брашното. Започваме постепенно да изсипваме горещото мляко към яйцата, като това трябва да става постепенно на малки порции и при непрекъснато разбъркване.

След като сме изсипали всичкото мляко при яйцата, връщаме тази смес обратно в тенджерата и загряваме, докато заври. Варим крема, докато се сгъсти много добре. Сваляме съда от котлона и оставяме крема да изстине.

Когато времето за отлежаване на сместа за палачинките в хладилника изтече, я изваждаме от хладилника и разбъркваме хубаво.

Започваме да пържим палачинките в загрят тиган (или на плоча за палачинки), като се стараем да сипваме с черпак възможно най-тънък слой смес, защото много се надуват. Внимаваме при пърженето и щом палачинката започне да потъмнява, веднага я обръщаме, защото може лесно да се препържи и изгори.

Взимаме изстиналия крем и в него настъргваме или начупваме с нож шоколада. Разбъркваме и започваме да мажем с този пълнеж палачинките, докато са още съвсем топли. Навиваме палачинките или ги прегъваме на четири. Украсяваме със сметана и натрошени бадеми или по желание. Сервираме ги топли.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар