Свински дроб със задушени моркови

25/04/2017
Паулина Стояноваот Паулина СтояноваПомощник Готвач 1x
"Пригответе черния дроб по този начин и няма да искате да опитате друг "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо122
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме дроба и го оставяме в чиния. За да махнем кръвта от него ще го сложим във вряща вода.

Нарязваме дроба на парчета, след като водата е завряла слагаме парчетата в нея и ги държим във врящата вода, за не повече от 7-8 минути, колкото да промени цвета си и да се махне кръвта от него. Така ще е по- лесно при пърженето, няма да пръска.

Вадим ги и ги изцеждаме. След като изстинат ги нарязваме на желаната големина, за да ги изпържим.

Докато изстива дробът, за да може да го нарежем на парчета, ще направим морковите. С картофобелачка ги избелваме и ги нарязваме на много малки кубчета. Слагаме олио в подходящ тиган, след като се нагорещи, добавяме към него морковите.

Обелваме и нарязваме лука на ситно и го добавяме към морковите. След като се позапържат, за да омекнат добавяме вода и ги оставяме под капак.

Виното го добавяме след като видим, че са готови. Бъркаме, докато виното се изпари и овкусяваме със сол.

Ще запържим дроба, като овалваме всички парчета и ги слагаме в нагорещеното олиото.

Пържим до готовност, но не трябва да са много препържени, тъй като ще изсъхнат и ще станат много твърди.

След като сме приготвили дроба и морковите ги сервираме още топли.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар