Пилешки филенца с лек сос

25/04/2017
Мими А.
отМими А.Помощник Готвач2258245
"Ееее, щом сосът е лек, значи спокойно може да прекалите с филенцата "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо195
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме соса, като смесваме всички съставки и разбъркваме хубаво. Прибираме готовия сос в хладилник.

Нарязваме филетата с остър нож. Те трябва да са горе-долу с размери около 8 см.

Смесваме брашното, солта и черния пипер в купа. В друга купа сипваме галетата, смесена със смлените бадеми.

Разбиваме яйцата в друга отделна купичка. Загряваме в дълбок тиган олио. Започваме панирането, като овалваме първо с брашно, после в яйце и накрая в галетата с бадемите.

Пържим филетата и от двете страни до златисто и ги изваждаме върху домакинска хартия за да се отцедят от мазнината.

Сервираме готовите филенца със соса.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар