Пилешки филенца с лек сос

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8382k1
Пилешки филенца с лек сос
Снимка: Анонимен
1 / 2
25/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Ееее, щом сосът е лек, значи спокойно може да прекалите с филенцата"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 700 г
  • брашно - 50 г
  • галета - 100 г
  • бадеми - 70 г сурови (смлени)
  • яйца - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • олио - за пържене
  • За соса
  • майонеза - 150 г
  • кисело мляко - 50 г цедено
  • корнишони - 1 с.л. нарязани на ситно
  • краставици - 1 с.л. прясна нарязана на ситно
  • лимонов сок - 1 с.л. пресен
  • сол
  • пресен чесън - 2 стръка накълцан на ситно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме соса, като смесваме всички съставки и разбъркваме хубаво. Прибираме готовия сос в хладилник.

Нарязваме филетата с остър нож. Те трябва да са горе-долу с размери около 8 см.

Смесваме брашното, солта и черния пипер в купа. В друга купа сипваме галетата, смесена със смлените бадеми.

Разбиваме яйцата в друга отделна купичка. Загряваме в дълбок тиган олио. Започваме панирането, като овалваме първо с брашно, после в яйце и накрая в галетата с бадемите.

Пържим филетата и от двете страни до златисто и ги изваждаме върху домакинска хартия за да се отцедят от мазнината.

Сервираме готовите филенца със соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
53
41
31
20
10
Дай твоята оценка: